Mångfaldsliberalism


  sv   en  
 
  Startsida     Om oss     Debattinlägg     Debattämnen     Ideologi     Granskning     Dialog     Kommentarer     Nyhetsbrev  

 

Granskningar av Sverigedemokraterna

Har det varit 'fake news' att utmåla Sverigedemokraterna som fascistiskt?
red-123  (2018-01-14).
I den här artikeln undersöker jag möjligheterna att ta ställning till en fråga -- i detta fall frågan om det är korrekt att beskriva Sverigedemokraterna som ett fascistiskt parti -- enbart genom att studera publicerade debattartiklar i frågan, och alltså utan att gå vidare till den akademiska litteraturen på området, eller andra källor.

Om Björn Söders användning av ordet 'svensk'
red-107  (2017-12-20).
"Jag är missförstådd" sade Björn Söder sedan han utsatts för hård kritik för sitt linjetal vid Sverigedemokraternas kommun- och landstingskonferens i Västerås år 2014. Missförståndet har därefter permanentats och haft stora konsekvenser. I den här artikeln ska jag ge min syn på hur det hela förhåller sig.

Kritik och motförslag till Sverigedemokraternas syn på nationsbegreppet
red-095  (2013-11-19).
Sverigedemokraternas principprogram innehåller särskilda avsnitt om deras syn på nationen och på nationalismen, och speciellt då den svenska nationalism som partiet önskar se. I det här inlägget vill jag föra fram invändningar mot dessa delar av deras partiprogram och ge min syn på hur man instället borde se på sådana frågor.

Motförslaget i artikeln har senare vidareutvecklats till den inställning som beskrivs under rubriken 'Analys', fliken 'Mångfaldsnationalism'.